Pindakoekjes met chocolade en nootjes

Pindakoekjes met chocolade en nootjes

Een spinnetje, een spinnetje, dat zocht een klein vriendinnetje… Laat iedereen maar schrikken vandaag met een spinnenkoek, want op 1 april het is Grapjesdag! We maken de koekjes van pindakaas en er komt een grote spin bovenop. Gelukkig geen echte spin, maar een heerlijke spin van chocola en nootjes. Normaal zijn we een beetje bang voor spinnen, maar hier willen we er juist een heleboel van!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de pindakaas met de suiker en het ei met een garde. Is dit deeg te slap om er balletjes van te maken, laat het dan even rusten in de koelkast.

2. Vorm 16 gelijke balletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze een beetje plat met je vingers tot ze ca. 6 cm doorsnee zijn.

3. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 10 min. gaar. Laat ze afkoelen. Eerst 10 min. op de bakplaat op een rooster. En dan direct op het rooster.

4. Hak of breek de chocolade in kleine stukjes.

5. Doe de chocolade in een hittebestendige kom en hang die kom in een pan met een laag water. Zet de pan en de kom op het vuur en breng het water aan de kook. Zorg dat de kom het water niet raakt en dat er geen water bij de chocolade kan komen, want dan smelt hij niet mooi en wordt hij korrelig (en dan kun je hem weggooien, of opeten ;-)). Laat al roerend smelten. Haal de pan en de kom van het vuur als de chocolade gesmolten is.

6. Vouw ondertussen een cornetje van bakpapier. Knip 1 vel bakpapier doormidden en maak er een puntzakje van zoals je ook een pijltje van papier maakt. Zet ’m vast met een nietje.

7. Doe de gesmolten chocolade in het cornetje, vouw de bovenkant goed dicht en knip een klein puntje van de onderkant. Plak de Ferrero Rochers vast met een beetje chocolade en geef elke spin een hoofdje en 8 pootjes.

8. Maak met de kleurstiften oogjes en mondjes.

Tip:
Versieren met echte chocolade is natuurlijk mooier en lekkerder, maar als het echt niet lukt om het netjes te krijgen met gesmolten chocolade, kun je natuurlijk ook alles tekenen met de chocostiften.

Voor 16 stuks

Bereidingstijd: 60 minuten + 10 minuten oventijd

  • 250g 100% pindakaas
  • 200g fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 100g extra pure chocolade 72%
  • 16 Ferrero Rochers
  • 1 witte chocokleurstift
  • 1 rode chocokleurstift
  • Bakpapier
  • Nietmachine

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief