Een goudencombinatie als je het mij vraagt: zalm en spinazie. Dit in combinatie met het zilte van de zeekraal of lamsoor is een match made in heaven! Voeg je daar quinoa en cashewnoten aan toe, dan heb je een heerlijke voedzame lunch te pakken.
1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet apart en laat afkoelen.
2. Meng voor de dressing de kokosmelk, het limoenrasp en -sap, de sesamolie en gember in een kommetje. Zet apart.
3. Rooster het sesamzaad en de cashewnoten kort in een droge koekenpan tot ze licht verkleuren. Laat afkoelen.
4. Doe de spinazie en lamsoor of zeekraal in een grote slakom, meng de sjalot en zalm erdoor, voeg de quinoa toe en schenk de dressing erover. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
5. Strooi het sesamzaad en de cashewnoten samen met het kokos en de granaatappelpitten over de spinaziesalade. Serveer het geheel met de korianderblaadjes en eventueel extra sesamolie.
Credits fotografie: David Loftus
Voor 2 personen.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.