Spinaziekroketjes

Spinaziekroketjes

Fatima El Irani: ‘Deze spinaziekroketjes at ik ooit eens op een terras. Ik vond ze zo lekker dat ik ze thuis met succes heb nagemaakt! Een smeuïge vulling van aardappel en spinazie met een lekker krokant jasje.’

Bereiding

1. Schil de aardappels en kook in een ruime pan gaar.

2. Giet het water af en voeg de melk, boter, het zout en de zwarte peper toe. Stamp de aardappels fijn.

3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de spinazie gaar tot het vocht is verdampt.

4. Prak de spinazie fijn met een vork en roer de spinazie door de aardappels.

5. Verdeel het mengsel op een breed bord en zet minstens 30 minuten afgedekt in de koelkast.

6. Vorm van het koude mengsel vijftien kroketjes en zet weer afgedekt in de koelkast.

7. Haal de kroketjes door de bloem, klop overtollig bloem eraf.

8.  Klop de eieren los en dompel de kroketjes erin.

9. Rol de kroketjes daarna door het paneermeel en druk lichtjes aan.

10. Zet de kroketjes minstens 60 minuten in de koelkast.

11. Verwarm de olie in een diepe pan en frituur de kroketjes goudbruin en gaar.

Serveertip

Serveer met een saus naar keuze. Genieten maar!

 

Dit recept is afkomstig uit: Uit de keuken van Fatima – elke dag anders, receptuur door Fatima El Irari en fotografie door Sabine Koning. 

Voor 15 stuks

Bereidingstijd 40 minuten + 30 minuten koelen

  • 500 g aardappels
  • 100 ml warme melk
  • 1 eetl. boter
  • 1 theel. zout
  • theel. zwarte peper
  • 1 eetl. olijfolie
  • 300 g spinazie à la crème (diepvries)
  • 200 g bloem
  • 2 eieren
  • 200 g paneermeel
  • 500 ml zonnebloemolie, om in te frituren

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Sint recepten