Spicy gesmoorde tofu

Spicy gesmoorde tofu

Deze tofu wordt eerst in de pan gebakken en dan in een licht pittig sojamengsel gesmoord. Heerlijk voor in je lunchtrommel en ook lekker als een banchan.

Bereiding

1. Verhit de druivenpitolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en leg de plakjes tofu er in een enkele laag in. Bak ze 4-5 minuten tot ze goudbruin zijn, keer ze om en bak de andere kant ook 4-5 minuten. Herhaal met de rest als de tofu niet in één keer in de pan paste.

2. Meng de overige ingrediënten in een kleine kom. Schenk dit mengsel over de gebakken tofu en laat alles 2-3 minuten smoren. Herhaal met de rest als de tofu niet in één keer in de pan paste.

Voor 4 personen

Voorbereiding: 15 minuten; Bereiding: 15-20 minuten

  • 400 g extra stevige tofu, in plakjes en drooggedept
  • 1 theelepel geperste knoflook
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 2 bosuitjes, fijngehakt

Specerijen

  • 1 theelepel gochugaru (Koreaanse chilivlokken)

Voorraadkast

  • 2 eetlepels druivenpitolie
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel geroosterd sesamzaad
  • 1½ eetlepel kristalsuiker
  • 1 eetlepel mirin

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine