Op een zomerse avond is een goedgevulde vissoep een heerlijk gerecht. Serveer het met gegrild boerenbrood dat je dipt in de soep
.
1 Snijd de groenten en hak de knoflook fijn. Doe ze in een grote pan met 2 eetlepels van de olijfolie en een snuf zout. Bak ze in 12–15 minuten op middelhoog vuur zacht. Voeg 1 theelepel paprikapoeder toe en bak dat 2 min. mee. Voeg de tomaten en sinaasappelrasp toe, schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
2 Verwijder het vel van de zeeduivelstaart. Trek het vlies eraf en snijd het visvlees van de graat. Trek de ingewanden uit de inktvis en haal de kop van de tentakels. Gooi beide weg en spoel de inktviszak vanbinnen af. Verwijder het vlies en spoel weer af. Verwijder de ingewanden en de schubben van de dorade en was en fileer de vis. Laat de garnalen heel.
3 Voor de aioli: pers de knoflook boven een kom en voeg de eidooiers, azijn en een snuf zout toe. Giet langzaam en al kloppend de olie erbij tot je een gelijkmatig mengsel hebt.
4 Snijd de zeeduivel en dorade in stukjes van 3 cm en de inktvis in ringen. Voeg ze toe aan de soepbasis, samen met de garnalen en kikkererwten. Kook ze 5 minuten mee.
5 Verhit een grillpan op middelhoog vuur of zet de grill aan. Meng de rest van de olie en het paprikapoeder in een kom en bestrijk de sneden brood ermee. Gril ze aan beide kanten tot ze licht geschroeid en goudbruin zijn. Serveer de soep met een schepje aioli, strooi er wat geraspte manchego over en geef het gegrilde brood erbij.
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!
8 personen
• 1 ui
• 1 venkelknol
• 1 grote wortel
• 1 stengel bleekselderij
• 2 tenen knoflook
• 3 el olijfolie
• 1½ tl paprikapoeder
• 5 tomaten, in blokjes
• geraspte schil van 1 sinaasappel
• 1,7 l visbouillon
• 1 zeeduivelstaart
• 1 roze dorade (zeebrasem)
• 1 middelgrote inktvis
• 8 tijgergarnalen
• 1 blikje kikkererwten à 400 g, uitgelekt
• 8 sneden brood, voor erbij
• 150 g geraspte manchego, voor erbij
Aioli
• 3 tenen knoflook
• 2 eidooiers
• 1 tl sherryazijn
• 150 ml olijfolie
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.