Je maakt ‘m in een kwartiertje, deze soep. Lekker met een stuk boerenbrood om mee te dippen.
1 Breng de bouillon aan de kook en voeg de ham, pasta en eventueel de saffraan toe. Breng opnieuw aan de kook, trek de pasta met een vork uit elkaar en draai het vuur laag. Laat de soep 5–6 min. koken, tot de pasta gaar is. Je hebt geen zout nodig.
2 Voeg de stukjes ei en eventueel de chilipeper toe. Laat de soep nog 2–3 min. koken. Neem de pan van het vuur en voeg de kruiden toe. Nu hoef je hem alleen nog in een kom te doen en en op te lepelen. Zo, voel je je al beter?
Per portie 284 kcal, 14,5 g vet (4,2 g verzadigd),
26,6 g eiwit, 12,2 g koolhydraten, 5,8 g suikers
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!
1 persoon
• 300 ml kippenbouillon
• 1 el in blokjes gesneden serranoham of mager spek
• 2 nestjes vermicelli (45 g in totaal)
• wat draadjes saffraan (optioneel)
• 1 hardgekookt ei, in stukjes
• 1 kleine chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
• 1 tl fijngehakte peterselie
• 3–4 blaadjes munt, gehakt
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.