Deze romige soep zit bomvol groenten. Broccoli, bleekselderij, wortels en limabonen vormen de basis voor deze makkelijke soep. In een oogwenk op tafel!
1. Fruit de knoflook en uisnippers goudgeel; bak dan de wortels, bleekselderij en rozemarijn mee tot ze zacht zijn.
3. Voeg de broccoli toe en warm die 2 minuten mee. Pureer de soep heel kort in de keukenmachine (er mogen nog grove stukken groente in zitten), voeg de limabonen toe en kook de soep nog eens 5 minuten door. Voeg zout en peper toe, besprenkel met extra vergine olijfolie en serveer.
6–8 personen
• 2 tenen knoflook, grof gehakt
• 2 uien, grof gesnipperd
• 2 wortels, grof gehakt
• 2 stengels bleekselderij, grof gehakt
• 2 takjes rozemarijn, naaldjes fijngehakt
• 1,5 liter groentebouillon van 2 blokjes
• 400 g bimi of broccoli, in stukjes
• 1 blik limabonen (á 400 g), uitgelekt en afgespoeld
• extra vergine olijfolie
• crème fraîche, voor erbij (eventueel)
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.