Soep met broccoli en bonen

Intro

Deze romige soep zit bomvol groenten. Broccoli, bleekselderij, wortels en limabonen vormen de basis voor deze makkelijke soep. In een oogwenk op tafel!

Ingrediënten

6–8 personen
• 2 tenen knoflook, grof gehakt
• 2 uien, grof gesnipperd
• 2 wortels, grof gehakt
• 2 stengels bleekselderij, grof gehakt
• 2 takjes rozemarijn, naaldjes fijngehakt
• 1,5 liter groentebouillon van 2 blokjes
• 400 g bimi of broccoli, in stukjes
• 1 blik limabonen (á 400 g), uitgelekt en afgespoeld
• extra vergine olijfolie
• crème fraîche, voor erbij (eventueel)

Bereiding

1. Fruit de knoflook en uisnippers goudgeel; bak dan de wortels, bleekselderij en rozemarijn mee tot ze zacht zijn. 

2. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 10–15 minuten zachtjes koken.

3. Voeg de broccoli toe en warm die 2 minuten mee. Pureer de soep heel kort in de keukenmachine (er mogen nog grove stukken groente in zitten), voeg de limabonen toe en kook de soep nog eens 5 minuten door. Voeg zout en peper toe, besprenkel met extra vergine olijfolie en serveer.

Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten? 
Zo maak je super-soepen!