Wauw, wat zien deze tomatentaartjes er smaakvol uit! Serveer als lunch met een lichte salade of als snack of borrelhap.
1 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Snij 6 vierkanten uit het bladerdeeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak 1 cm van de rand rondom een lichte insnijding in het deeg. Niet helemaal erdoorheen, slechts een inkeping.
2 Prik met een vork gaatjes in het binnenste vierkant. De buitenste rand wordt bij het bakken iets hoger.
3 Meng geitenkaas, 1 ei en ricotta met de mixer en verdeel het mengsel over de bladerdeeg. Alleen in het binnenste vierkantje, niet op de rand. Bestrijk de randen met losgeklopte eidooier.
4 Bak de taartjes ongeveer 20 minuten, of tot het bladerdeeg goudgeel en krokant is.
5 Haal uit de oven en leg plakjes verschillend gekleurde tomaten op de taartjes. Strooi er wat rucola of basilicum over, besprenkel met olijfolie en maal er peper over.
Per portie 483 kcal, 37,9 g vet (18,3 g verzadigd) 15,2 g eiwit, 19,5 g koolhydraten, 1,9 g suikers
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.