Thaise groene curry met garnalen

Bereiden

De beste manier om een heerlijke curry te bereiden? Maak een flinke hoeveelheid currypasta en vries deze in kleinere porties in. Zo zet je op ieder moment in no-time een fantastische curry op tafel.

1. Verhit de currypasta in een pan op middelhoog vuur tot deze begint te stomen. Schenk de helft van de kokosroom erbij en breng aan de kook (je kunt later eventueel extra room toevoegen).
 
2. Voeg de helft van het citroengras toe en laat op laag vuur zacht sudderen; roer af en toe om te voorkomen dat de curry aanbrandt. Voeg als dat nodig is wat water toe.
 
3. Voeg de sperziebonen toe en kook 2 minuten mee. Laat de saus nog 3 minuten inkoken.
 
4. Roer de tamarindepasta, het sap van een van de limoenen, het sinaasappelsap en de vissaus erdoor. Doe de garnalen erbij en laat het geheel rustig sudderen.
 
5. Snijd de verse kruiden grof en roer een derde ervan door de saus. Proef de saus en pas eventueel de smaakbalans aan: deze moet pittig, zuur, zout en zoet zijn. Garneer de curry met de rest van het citroengras, de kruiden, groene chilipepers en lente-uitjes. Serveer met rijst of noedels.

Dit recept komt uit het boek 'Basisboek Thailand' van Tom Kime (€29,99, Uitgeverij Becht).