Wat is er leuker dan koekjes bakken? Deze koekjes van Yvette van Boven zijn heel makkelijk en door de kruidenpoeder en het anijszaad krijgen ze een echte sint-touch.
1. Doe alle ingrediënten, behalve de eieren, in een grote kom en kneed in korte tijd tot een soepel deeg voor een bros effect – van te lang kneden worden de koekjes taai. Vorm het deeg tot een bal en laat die 1 uur rusten in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap van ½ cm dik. Steek er met (letter)vormpjes koekjes uit. Schraap de restjes deeg bij elkaar en rol opnieuw uit. Ga door tot al het deeg op is. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat – eventueel verspreid over twee bakplaten. Bestrijk de koekjes met wat losgeklopt ei en bestrooi ze met extra anijszaad. Bak de koekjes in 12-15 minuten goudbruin en knapperig.
36 koekjes
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.