Daube is een typische rundvleesstoofpot uit Zuid-Frankrijk. In dit gerecht combineren we het vlees met kruiden, sinaasappel, venkel en spekjes. Heerlijk!
1. Verwarm de oven voor op 140 ºC. Doe de blokjes vlees in een ovenvaste braadpan met de Provençaalse kruiden, sinaasappel en venkel; voeg zout en peper toe.
2. Doe bij het vlees en leg het deksel of aluminiumfolie op de braadpan. Stoof het gerecht circa 2½ uur in de oven, tot het gaar is. Heerlijk met brood, pasta of rijst en een groene salade.
4 personen
• 750 g runderlappen, in blokjes
• 2 tl Provençaalse kruiden
• 3 reepjessinaasappelschil
• ½ tl venkelzaad
• 200 gerookte spekjes
• 1 glas rode wijn
• 3 tenen knoflook, gehakt
• 1 blik tomaten (à 400 g)
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.