Simpele daube

Intro

Daube is een typische rundvleesstoofpot uit Zuid-Frankrijk. In dit gerecht combineren we het vlees met kruiden, sinaasappel, venkel en spekjes. Heerlijk! 

Ingrediënten

4 personen
• 750 g runderlappen, in blokjes
• 2 tl Provençaalse kruiden
• 3 reepjessinaasappelschil
• ½ tl venkelzaad
• 200 gerookte spekjes
• 1 glas rode wijn
• 3 tenen knoflook, gehakt
• 1 blik tomaten (à 400 g)

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 140 ºC. Doe de blokjes vlees in een ovenvaste braadpan met de Provençaalse kruiden, sinaasappel en venkel; voeg zout en peper toe.

Bak de spekjes in een aparte pan tot ze bruin zijn, doe ze dan bij het vlees. Roer de aanbaksels van de spekjes los met de wijn en voeg knoflook en tomaten toe. Maak de tomaten stuk en laat enkele minuten zachtjes stoven.

2. Doe bij het vlees en leg het deksel of aluminiumfolie op de braadpan. Stoof het gerecht circa 2½ uur in de oven, tot het gaar is. Heerlijk met brood, pasta of rijst en een groene salade.