Knoflook, venkel, tomaat en inktvis spelen de hoofdrol in deze stoofpot! Serveer met spaghetti, rijst of stokbrood: jouw keuze.
1. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de uisnippers glazig. Voeg knoflook, wortel, venkel en venkelzaad toe en bak enkele minuten mee.
2. Draai het vuur hoog, voeg de inktvisringen toe en bak ze enkele minuten, tot de inktvis ondoorzichtig wordt. Doe de wijn erbij, zet het vuur lager en voeg dan de tomaten toe. Laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken, of tot de inktvis zacht is en de tomaatjes in elkaar zijn gezakt. Voeg zout en peper naar smaak toe, en gescheurde basilicum. Serveer met spaghetti, rijst of stokbrood.
2–3 personen
– 2 el olijfolie
– 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
– 2 tenen knoflook, fijngehakt
– 1 wortel, fijngesneden
– 1 kleine venkelknol, in dunne plakjes
– 1 tl venkelzaad
– 600 g inktvis, schoongemaakt en in ringen
– 1 groot glas droge witte wijn
– 250 g kerstomaten
– blaadjes van 1 klein bosje basilicum
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.