Siciliaanse stoofpot

Siciliaanse stoofpot

Antonio Carluccio: ‘Dit typisch Siciliaanse gerecht, een stoofpot van lentegroenten, is gewoonweg heerlijk! De Sicilianen eten hem als vrolijk voorgerecht.’ Hoe zou jij hem willen serveren? Wij lusten er wel ‘soep’ van op een zondagmiddag, maandagavond of als bodem voor de vrijdagmiddagborrel. Kortom, deze fijne Siciliaanse vriend geeft je volop keuze! 

Bereiding



1. Doe alle groenten samen met de peterselie en ontzoute kappertjes  in een stoofpan met deksel. Voeg  de olijfolie toe en zo veel water tot  de groenten half onderstaan.

2. Zet de stoofpan op het vuur, laat  20 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Dit recept is afkomstig uit Antonio Carluccio’s nieuwe boek ‘Groenten’ (Aerial Media Company, € 27,95). Credits: Recepten Antonio Carluccio  Fotografie Laura Edwards
 

4-6 personen

  • 600 g kleine, malse artisjokken, taaie buitenste bladeren verwijderd, gehalveerd
  • 400 g jonge witte uien,  gepeld, in ringen
  • 300 g gedopte tuinerwten
  • 300 g gedopte, heel jonge tuinbonen
  • 4 el grof gehakte, verse bladpeterselie
  • 1 el gezouten kappertjes,  ontzout (zie tip), gehakt
  • 100 ml extra vergine olijfolie


Tip Vul om de kappertjes te ontzouten een kleine kom met koud water, voeg de gezouten kappertjes toe en laat ze ongeveer 15 minuten weken. Doe de kappertjes in een zeef en laat ze goed uitlekken.  


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Blijf gratis op de hoogte