Antonio Carluccio: ‘Dit typisch Siciliaanse gerecht, een stoofpot van lentegroenten, is gewoonweg heerlijk! De Sicilianen eten hem als vrolijk voorgerecht.’ Hoe zou jij hem willen serveren? Wij lusten er wel ‘soep’ van op een zondagmiddag, maandagavond of als bodem voor de vrijdagmiddagborrel. Kortom, deze fijne Siciliaanse vriend geeft je volop keuze!
1. Doe alle groenten samen met de peterselie en ontzoute kappertjes in een stoofpan met deksel. Voeg de olijfolie toe en zo veel water tot de groenten half onderstaan.
2. Zet de stoofpan op het vuur, laat 20 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Dit recept is afkomstig uit Antonio Carluccio’s nieuwe boek ‘Groenten’ (Aerial Media Company, € 27,95). Credits: Recepten Antonio Carluccio Fotografie Laura Edwards
4-6 personen
Tip Vul om de kappertjes te ontzouten een kleine kom met koud water, voeg de gezouten kappertjes toe en laat ze ongeveer 15 minuten weken. Doe de kappertjes in een zeef en laat ze goed uitlekken.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.