Saucijzen broodjes

Saucijzen broodjes

Dit recept voor saucijzenbroodjes kregen we van Yvette van Boven. En daar zijn we maar wat blij mee! Als de agenda het maar even toelaat, duiken we in het weekend of op woensdagmiddag de keuken in voor dit fijne recept. En als het even kan dan maken we wat meer; we vriezen ze dan in en als we er zin in hebben, laten we de broodjes ontdooien en is het een kwestie van de saucijzenbroodjes opwarmen in de oven.

Yvette van Boven: ‘Dit is een van de oudste recepten die ik bezit. Ieder jaar bakte mijn moeder begin december een enorme berg saucijzenbroodjes. We aten ze met name na eerste kerstdag, als we geen zin meer hadden in deftig eten, gewikkeld in een papieren servetje op de bank met een kerstfilm. Dit recept herinnert me nog altijd aan vrije pyjamadagen.’

Bereiding

1. Doe alle ingrediënten voor de vulling in een grote kom en meng ze goed door elkaar. Voeg eventueel wat extra paneermeel toe als het mengsel te nat is – de vulling moet samenhangend zijn, niet te plakkerig, maar glad, stevig en goed te verwerken.

2. Ontdooi het bladerdeeg en verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een bakplaat in met boter en bekleed hem met bakpapier. Rol voor elk plakje bladerdeeg een ‘worstje’ van het gehakt. Vouw om elk worstje een plakje bladerdeeg heen, duw het deeg dicht met je vingertoppen en druk als laatste de randjes aan met een vork. Ga door tot al het gehakt en de plakjes bladerdeeg op zijn.

3. Verdeel de ongebakken broodjes over een of twee bakplaten en besmeer ze met het losgeklopte ei. Bak ze in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze met een flinke lepel mosterd.

Credits Recepten Yvette van Boven Fotografie Oof Verschuren

15 stuks

  • 1 kg rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 el ketchup
  • 75 ml ketjap
  • 1 el worcestershiresauce
  • 1 el kaneel
  • 1 el piment of speculaaskruiden
  • 1 tl nootmuskaat
  • 2 el mosterd
  • 1 handje paneermeel
  • scheut tabasco, naar smaak
  • 1 tl zout

Deeg 

  • 15 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt
  • boter, om in te vetten

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief