Saté-marinade voor vis

Saté-marinade voor vis

Je vis marineren was nog nooit zo makkelijk en lekker! Serveer met rijst en geroerbakte groente.

Bereiding



1 Pureer 75 g ongezouten geroosterde pinda’s met 1 teen knoflook, ½ rode chilipeper zonder zaadjes, 1 el bruine basterdsuiker, 1 el vissaus, 2–3 el kokosmelk, 1 tl sojasaus, sap van 1 limoen en een scheutje water.

2 Proef en pas de saus naar smaak aan. Snijd de vis in blokjes en marineer ze minstens 30 minuten; rijg ze aan prikkers en gril ze in 4-6 minuten per kant gaar. 

– 250 gram witvis of grote garnalen

– 75 g ongezouten geroosterde pinda’s

– 1 teen knoflook

– ½ rode chilipeper zonder zaadjes

– 1 el bruine basterdsuiker

– 1 el vissaus

– 2–3 el kokosmelk

– 1 tl sojasaus

– sap van 1 limoen

– een scheutje water


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine