Sardientjes met venkel & salsa verde

Sardientjes met venkel & salsa verde

Er gaat niets boven sardientjes! Deze gegrilde sardientjes met venkel en salsa verde van kruisbessen is een heerlijke snack voor op een zonnige dag. Kruisbessen zijn in Nederland niet altijd even goed verkrijgbaar, maar je kunt ook augurken gebruiken. Ben je meteen heerlijk aan het experimenteren met je eigen gegrilde-sardientjesrecept – hoe leuk is dat!

Bereiding



1. Hak voor de salsa de verse kruiden en knoflook fijn. Snijd de kruisbessen en kappertjes in kleine stukjes en meng ze met 2 eetlepels van de olie. Breng op smaak met de citroenrasp en -sap, zout en peper. Zet apart.

2. Maak de sardientjes schoon (of vraag je visboer dit te doen). Knip met een schaar in de lengte de buikholte van de visjes open. Spoel de sardientjes goed af onder koud stromend water om de schubben en ingewanden te verwijderen. Dep de sardientjes goed droog en leg ze in een grote bak. Bestrooi de visjes flink 
met zeezout en laat ze afgedekt  30 minuten in de koelbox staan.

3. Klem de sardientjes tussen een rooster en gril ze 2-3 minuten per kant of tot de huid van de visjes licht geblakerd is. Leg ze op een bord, hak de venkel en de groene peper grof en strooi dit over de visjes. Serveer met de kruisbessensalsa.

Credits Fotografie Denni van Huis  Recepten en foodstyling Ingmar Niezen

Voor 6 personen

  • 1 grote bos gemengde verse kruiden, bijvoorbeeld basilicum, munt, dragon, dille, peterselie 
  • 1 teentje knoflook 
  • 100 g onrijpe kruisbessen  (evt. vervangen door augurken) 
  • 2 el kappertjes 
  • 4 el olijfolie
  • rasp en sap van 1 citroen 
  • 12 sardientjes 
  • zeezout 
  • 1 venkelknol 
  • 1 groene peper 




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief