Spectaculaire vispakketjes

Spectaculaire vispakketjes

Jamie Oliver: ‘Recepten als deze zijn voor mij altijd een soort kleine avonturen. Prachtige verse vis en zeevruchten, samen in een afgesloten pakketje, versterken elkaars smaken en maken het extra spannend omdat iedereen een eigen schatkistje vol lekkers krijgt.’

Bereiding

Van tevoren

1. Pel de knoflook en de gember. Doe 1 teen in een vijzel, snijd de helft van de gember in plakjes, doe ze erbij en voeg de kurkuma en een snufje zeezout toe. Maal alles fijn, wrijf de pasta op de witvisfilets en zet een nacht afgedekt in de koelkast.

2. Kneus het citroengras, verwijder het buitenste laagje en maak samen met de lente-uitjes schoon. Verwijder de zaadjes uit de groene peper. Snijd alles met de resterende knoflook en gember in stukjes en doe met de sesamolie, sojasaus en de limoenrasp in een blender. Snipper 2 limoenblaadjes erbij (zonder steeltjes), voeg de koriander (met steeltjes) toe en giet de kokosmelk erbij. Hak superfijn en zet een nacht in de koelkast.

Op de dag zelf

Kerf de coquilles voorzichtig kruislings in. Pel de garnalen, maar laat de kop en staart zitten. Maak sneetjes in de rug om de darmpjes te verwijderen en de garnalen te vlinderen. Snijd de stronkjes paksoi in de lengte in kwarten. Knip vier vierkante stukken bakpapier of aluminiumfolie van 50 cm, vouw ze dubbel en schuif een bord als bodem onder een helft van een vel. Giet een kwart van de saus in het midden – door het bord stroomt het niet eraf. Leg twee partjes paksoi, een stuk witvis, een garnaal, een coquille en een limoenblaadje erop, sprenkel een beetje olijfolie erover en kwast de andere helft van het papier in met ei. Vouw het papier eroverheen en maak rondom plooitjes om het pakketje dicht te maken. Leg het pakketje voorzichtig op een grote bakplaat en herhaal dit met de rest van de ingrediënten.

Serveren

Verhit de oven tot 180˚ C. Zet de plaat 3 minuten op hoog vuur op het fornuis, of tot je de pakketjes hoort sissen, en zet ze vervolgens 15 minuten in de oven. Leg ze op de borden en laat je gasten ze aan tafel openmaken. Geef er partjes limoen bij om de saus naar smaak te tweaken.

Vegan love

Gebruik in plaats van seafood, 2 scheppen zijdetofu (125 g) en 60 g shiitakes of oesterzwammen. Waterkastanjes uit blik zijn ook erg lekker. Kwast het papier in met olie in plaats van ei.

 

ENERGIE VET VERZ. VET EIWIT KOOLHYD. SUIKER ZOUT VEZELS
289 kcal 13,5 g 6,5 g 33,8 g 7,9 g 4,6 g 1,7 g 1,4 g

 

 

Voor 4 personen

  • 2 tenen knoflook
  • 8 cm gemberwortel
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 4 witvisfilets van 125 g, met vel
  • 1 stengel citroengras
  • 2 lente-uitjes
  • 1 verse groene peper
  • 2 tl sesamolie
  • 3 el zoutarme sojasaus
  • 2 limoenen
  • 6 limoenblaadjes
  • 1 bos koriander (30 g)
  • 1 blik van 400 g light kokosmelk
  • 4 rauwe coquilles, met koraal, schoongemaakt
  • 4 grote, rauwe garnalen
  • 2 stronkjes paksoi
  • 1 groot ei

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine