Salmorejo met serranoham & eieren

Salmorejo met serranoham & eieren

Bereiding

1. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en gooi ze weg. Snijd de korsten van het witbrood en breek het brood in stukken. Doe de tomaten, het brood, de knoflook, de extra vierge olijfolie en 1 eetlepel sherryazijn in een blender en pureer bijna glad. Breng de soep op smaak met zout, peper, meer azijn of een snuf kristalsuiker.

2. Zet de soep in de koelkast om te koelen. Leg de eieren, terwijl de soep afkoelt, in kokend water en kook ze 10 minuten. Giet de eieren af, leg ze in koud water, pel ze en hak ze in kleine stukjes.

3. Snijd de serranoham in smalle reepjes. Serveer de gekoelde soep in kommen, bestrooi ze royaal met ei en reepjes serranoham.

4. Sprenkel een paar druppels extra vierge olijfolie over de soep en maak het af met de bladpeterselie.

Voor 6 personen

  • 800 g rijpe rode tomaten
  • 100 g witbrood, indien mogelijk enigszins oudbakken
  • 1 teen knoflook, geperst of geraspt
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • 1-2 el sherryazijn
  • snuf kristalsuiker
  • zout en versgemalen peper

Ter garnering

  • 2 eieren
  • 75 g serranoham
  • extra vierge olijfolie
  • bladpeterselie

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine