Deze Italiaanse insalata die finocchi e arrance komt oorspronkelijk uit Sicilië. De venkel en sinaasappel maakt dit tot een heerlijk fris bijgerecht. Perfect voor op de warme zomerdagen.
1. Snijd aan de onderkant en bovenkant van de sinaasappel een plak af. Zet de sinaasappel op een snijplank en snijd met een scherp mes de schil eraf, waarbij je de ronding van de sinaasappel volgt. Dit gaat het beste met een gekarteld mes zoals een broodmes. Het is de bedoeling dat je al het wit eraf snijdt. Snijd de sinaasappel in plakken van 1 centimeter.
2. Was de venkelknollen. Snijd het groen eraf, hak dit grof en houd apart. Verwijder de harde buitenste lagen, deze zijn vrijwel altijd taai. Snijd de venkelknol in de lengte in tweeën. Leg dan de doorgesneden venkel met het snijvlak naar beneden op een snijplank en snijd in de lengte in zeer dunne plakken.
3. Maak een dressing van de olijfolie, het citroensap en zout en peper naar smaak.
4. Leg de sinaasappel op een schaal en leg de venkel erop. Bestrooi met de olijven, het venkelgroen en de oregano. Besprenkel met de dressing en dien op.
Voor 4-6 personen, bereiding 10 minuten.
Benodigdheden: broodmes
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.