Hartig of zoet? Vijgen doen het bij beide goed. In dit gerecht zijn de zoete vijgen heerlijk bij de gerookte smaak van de eend.
1 Doe beide soorten mosterd samen met de appelazijn, honing en 100 ml extra vergine olijfolie in een kom en meng goed. Breng op smaak met flink wat zout en peper.
2 Pel de ui, verwijder het klokhuis uit de peer en snijd ze in dunne parten. Doe ze dan samen met de linzen in een grote kom, giet de mosterddressing erover, schep om en laat 10 minuten staan.
3 Snijd intussen de gerookte eendenborsten in plakjes, snijd de vijgen in vieren en hak de walnoten in grove stukjes.
4 Schep vlak voor het serveren de waterkers door de salade en verdeel hem over vier borden. Leg de plakjes eendenborst erop, gevolgd door de vijgen en walnoten en serveer meteen.
4 PERSONEN
• 1 tl dijonmosterd
• tl grove mosterd
• 50 ml appelciderazijn
• 1 tl vloeibare honing
• extra vergine olijfolie
• rode ui
• 1 rode of groene peer
• 150 g gare puylinzen
• 2 gerookte eendenborsten
• 4 grote rijpe vijgen
• 12 walnoten
• 1 bosje waterkers
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.