4 PERSONEN
• 1 tl dijonmosterd
• tl grove mosterd
• 50 ml appelciderazijn
• 1 tl vloeibare honing
• extra vergine olijfolie
• rode ui
• 1 rode of groene peer
• 150 g gare puylinzen
• 2 gerookte eendenborsten
• 4 grote rijpe vijgen
• 12 walnoten
• 1 bosje waterkers
1 Doe beide soorten mosterd samen met de appelazijn, honing en 100 ml extra vergine olijfolie in een kom en meng goed. Breng op smaak met flink wat zout en peper.
2 Pel de ui, verwijder het klokhuis uit de peer en snijd ze in dunne parten. Doe ze dan samen met de linzen in een grote kom, giet de mosterddressing erover, schep om en laat 10 minuten staan.
3 Snijd intussen de gerookte eendenborsten in plakjes, snijd de vijgen in vieren en hak de walnoten in grove stukjes.
4 Schep vlak voor het serveren de waterkers door de salade en verdeel hem over vier borden. Leg de plakjes eendenborst erop, gevolgd door de vijgen en walnoten en serveer meteen.