Is witlof niet echt je ding omdat het zo bitter is? Deze salade met gegrilde vijgen en witlof gaat jouw gedachte hierover veranderen. Zoek de mooiste, zoetste en knapste vijgen die je kunt vinden en ga aan de slag. Lang hoeft dat niet te duren, want in een minuut of dertig staat er een heerlijke zomerse maaltijd op tafel.
1. Meng voor de meloenvinaigrette de meloen, olijfolie, wittewijnazijn, peper en zout goed door elkaar. Voeg het wijnblad toe aan de vinaigrette.
2. Snijd de vijgen doormidden en karameliseer ze met de honing in een koekenpan met antiaanbaklaag. Snijd de ui in 12 partjes en doe deze met de crème de cassis in een pan. Laat 10 min. sudderen. Snijd het vruchtvlees van de grapefruit in kleine stukjes.
3. Pluk de bladeren van de beide lofsoorten; was deze en verdeel ze over de borden. Verdeel de gekarameliseerde vijgenhelften over de lofbladeren. Schik de stukjes grapefruit ertussen. Leg op de vijgenhelften een partje rode ui. Verdeel de witte kaas daarover en besprenkel alles met de vinaigrette. Bestrooi met vers gemalen peper, grof zeezout en de grapefruitrasp.
Voor de meloenvinaigrette
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.