Salade van gegrilde vijgen met witlof

Intro

Is witlof niet echt je ding omdat het zo bitter is? Deze salade met gegrilde vijgen en witlof gaat jouw gedachte hierover veranderen. Zoek de mooiste, zoetste en knapste vijgen die je kunt vinden en ga aan de slag. Lang hoeft dat niet te duren, want in een minuut of dertig staat er een heerlijke zomerse maaltijd op tafel.

Ingrediënten

Voor de meloenvinaigrette


 
 

Bereiding1. Meng voor de meloenvinaigrette de meloen, olijfolie, wittewijnazijn, peper en zout goed door elkaar. Voeg het wijnblad toe aan de vinaigrette.

2. Snijd de vijgen doormidden en karameliseer ze met de honing in een koekenpan met antiaanbaklaag. Snijd de ui in 12 partjes en doe deze met de crème de cassis in een pan. Laat 10 min. sudderen. Snijd het vruchtvlees van de grapefruit in kleine stukjes.

3. Pluk de bladeren van de beide lofsoorten; was deze en verdeel ze over de borden. Verdeel de gekarameliseerde vijgenhelften over de lofbladeren. Schik de stukjes grapefruit ertussen. Leg op de vijgenhelften een partje rode ui. Verdeel de witte kaas daarover en besprenkel alles met de vinaigrette. Bestrooi met vers gemalen peper, grof zeezout en de grapefruitrasp.