Een makkelijke salade met friszure smaken van bloedsinaasappel en granaatappel. De romige mozzarella zorgt voor een lekker contrast.
1 Was en droog de rucola. Schil de sinaasappels en verwijder het wit rondom. Snijd ze horizontaal doormidden en breek ze in stukjes. Schep de pitjes uit de granaatappels.
2 Maak een dressing (naar smaak) van het citroensap, de olijfolie en een snufje zout. Schep de rucola, munt en stukjes sinaasappel door de dressing en verdeel over vier borden. Scheur de mozzarella in stukjes en rangschik die erop. Maal er wat zwarte peper over.
3 Bestrooi met de granaatappelpitjes, besprenkel met wat olijfolie en versier het geheel met geschaafde krullen pecorino.
Per portie 233 kcal, 17 g vet (7 g verzadigd), 10 g eiwit, 11 g koolhydraten, 11 g suikers
Fotografie Kate Whitaker
Recept Pete Begg
4 personen
• 100 g rucola
• 2 bloedsinaasappels
• 1 granaatappel
• [1/2] citroen
• 3–4 el extra vergine olijfolie
• blaadjes van een paar takjes munt
• 4 bolletjes mozzarella, ca. 120 g
• 30 g romige pecorino
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.