Het blijft feest op je bord wanneer je al die restjes goed gebruikt. En mocht je geen kalkoen hebben: met kip kun je ook aan de slag.
1 Klop alle dressingingrediënten met 75 ml koud water en wat zout en peper door elkaar. Voeg wat extra water toe als het mengsel te dik is. Zorg voor een consistentie van dikke slagroom.
2 Hussel de wortel, appel, kool, kalkoen en koriander en door elkaar met wat van de dressing.
3 Schep de rest van de dressing over de salade, strooi de geroosterde sesamzaadjes erover en serveer.
Per portie 134 kcal, 6,6 g suikers, 6,4 g vet (1,2 g verzadigd), 12,5 g eiwit, 6,9 g koolhydraten
6–8 personen
• 2 wortels, in sliertjes
• 1 knapperige appel, fijn geschaafd
• ½ kleine rode- of wittekool, in heeldunne reepjes
• handvol koriander, gehakt
• 200 g gebraden kalkoen, in reepjes
• 2 el sesamzaad, geroosterd
Tahindressing
• 2 el lichte tahin, goed geroerd
• duimgroot stuk gember, fijngeraspt
• 1 el lichte sojasaus
• 1 el rijstwijnazijn
• 1 tl bruine basterdsuiker
• 1 tl geroosterde-sesamolie
• sap van 1 limoen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.