Salade met halloumi, mango en avocado

Salade met halloumi, mango en avocado

Dit gerecht heeft alles wat ik zoek in een vooraf klaargemaakte maaltijd: minimale inspanning op de zondag, gevolgd door een paar heerlijke en kleurrijke lunchtrommels. Halloumi en mango smaken heel erg lekker samen, omdat je het hartige van de een hebt en het zoete van de ander. De spinazie en de koriander zorgen voor een groene boost. Zet dit gerecht op je werk wel in de magnetron, omdat de kaas het lekkerst is als hij warm is.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 180 ˚C.

2. Meng de bulgur en bouillon in een braadslede en leg de rode ui en halloumi erbovenop. Zet 25 minuten in de oven, tot de halloumi goudbruin en knapperig is.

3. Roer de extra vierge olijfolie, het limoensap, de koriander, spinazie, mango en wat versgemalen zwarte peper erdoorheen. Proef en pas naar smaak aan en doe vervolgens in de lunchtrommels. Neem de avocado los mee, snijd in stukken en verdeel door de opgewarmde salade vlak voor je gaat eten.

Voor: 3 lunchtrommels. Voorbereiding: 10 minuten. Oven: 25 minuten

  • 200 g bulgur, afgespoeld
  • 400 ml groentebouillon
  • 1 rode ui, grof gesneden
  • 250 g halloumi, in stukken van 1,5 cm
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • sap van 1 limoen (gebruik er 2 als het geen sappige is)
  • handvol verse koriander, grof gesneden
  • paar handenvol spinazie, grof gesneden
  • 1 stevige mango, fijngesneden
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 kleine, stevige avocado per portie

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten