Chili-rundvlees met pindadressing

Chili-rundvlees met pindadressing

Denk aan je favoriete wokgerecht. Bedenk nu dat je het klaarmaakt zonder te hoeven staan en te roeren. Dit gerecht is direct bovenaan mijn lijstje komen te staan. Niet alleen omdat de combinatie van rundvlees, paprika en babymais heerlijk smaakt uit de oven, maar de pinda­sojadressing is ook nog eens verslavend, ik zou het zo op een boterham smeren.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 200 ˚C. Leg de gesneden rumpsteak, de sperziebonen, mais en paprika in een braadslede die groot genoeg is om alle groenten in een enkele laag in te leggen. Voeg de chilipeper, knoflook, gember, het zeezout en de sesamolie toe en meng goed. Zorg dat alles ermee is bedekt.

2. Leg de stukken steak boven op het gerecht, zodat deze een mooi korstje krijgen en zet 25 minuten in de oven.

3. Meng ondertussen voor de dressing de pindakaas, sojasaus en rijstazijn (of het limoen sap) met het water. Als de steak klaar is, roer je de spinazie erdoorheen. Giet de dressing erover en strooi de lente-ui en de gezouten pinda’s over het geheel. Dien op met de gekookte noedels of rijst.

Opmerking: Als je de gesneden lente-uitjes lekker knapperig en met minder ui-smaak wilt, leg ze dan 10 minuten in een kom met koud water. Giet goed af.

Speciaal voor jou hebben we een compleet weekmenu van De snelle bakplaat gemaakt. Deze kan je hier downloaden:

Voor 2 personen. Voorbereiding: 10 minuten Oven: 25 minuten

  • 400 g biologische rumpsteak, in repen van 1,5 cm
  • 200 g sperziebonen
  • 175 g babymais
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 1 rode chilipeper, fijn geraspt
  • 2 teentjes knoflook, fijn geraspt
  • 5 cm verse gember, geraspt
  • 1 tl zeezout
  • 1 el sesamolie

Dressing

  • 45 g pindakaas met stukjes noot
  • 1 el donkere sojasaus
  • 1 el rijstazijn of limoensap
  • 1 el water

Opdienen met

  • 50 g spinazie, grof gesneden
  • 3 lente-uitjes, fijngesneden
  • handje gezouten pinda’s, grof gehakt
  • snelkooknoedels of rijst, gekookt

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief