Chili-rundvlees met pindadressing

Intro

Denk aan je favoriete wokgerecht. Bedenk nu dat je het klaarmaakt zonder te hoeven staan en te roeren. Dit gerecht is direct bovenaan mijn lijstje komen te staan. Niet alleen omdat de combinatie van rundvlees, paprika en babymais heerlijk smaakt uit de oven, maar de pinda­sojadressing is ook nog eens verslavend, ik zou het zo op een boterham smeren.

Ingrediënten

Voor 2 personen. Voorbereiding: 10 minuten Oven: 25 minuten

Dressing

Opdienen met

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 200 ˚C. Leg de gesneden rumpsteak, de sperziebonen, mais en paprika in een braadslede die groot genoeg is om alle groenten in een enkele laag in te leggen. Voeg de chilipeper, knoflook, gember, het zeezout en de sesamolie toe en meng goed. Zorg dat alles ermee is bedekt.

2. Leg de stukken steak boven op het gerecht, zodat deze een mooi korstje krijgen en zet 25 minuten in de oven.

3. Meng ondertussen voor de dressing de pindakaas, sojasaus en rijstazijn (of het limoen sap) met het water. Als de steak klaar is, roer je de spinazie erdoorheen. Giet de dressing erover en strooi de lente-ui en de gezouten pinda’s over het geheel. Dien op met de gekookte noedels of rijst.

Opmerking: Als je de gesneden lente-uitjes lekker knapperig en met minder ui-smaak wilt, leg ze dan 10 minuten in een kom met koud water. Giet goed af.

Speciaal voor jou hebben we een compleet weekmenu van De snelle bakplaat gemaakt. Deze kan je hier downloaden: