Zelf een steak tartaar maken is supermakkelijk en kan ook heel goed thuis. Worstenmaker Samuel Levie: ‘Ik vind een goede steak tartaar echt helemaal te gek, maar sinds ik bij Dario ben geweest heb ik er nooit meer optimaal van kunnen genieten. Dario z’n versie is frisser en laat het vlees meer in zijn waarde. De eerste keer dat ik Dario Sushi di Chianti zag maken, wist ik niet waar hij mee bezig was. Met een soort gigantisch spijkerapparaat werd het vlees gedurende een paar minuten aan alle kanten geperforeerd. Pas later besefte ik dat dit de bereidingswijze was. Thuis wordt het nooit helemaal het hetzelfde, maar het blijft enorm lekker.’ Ga aan de slag met Samuels steak tartaar-recept, wij proeven alleen maar lekkers – en het evenaart zeker een restaurantwaardige versie. Gaat dat proeven mensen!
1 Snijd het vlees in reepjes en vervolgens in kleine blokjes. Wrijf het het vlees in met wat peper en zout, blaadjes marjoraan en de sinaasappelrasp. Rol het dan in vershoudfolie en leg het op een stevige, houten plank.
2. Pak een deegroller of pan met zware bodem en sla 2 minuten stevig op het vlees zodat het extra mals wordt.
3. Verwijder de folie, druppel wat citroensap en een flinke scheut olijfolie over het vlees en serveer het met geroosterd brood.
Credits Recepten Samuel Levie – Fotografie Saskia van Osnabrugge
4-6 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.