Röstirondjes met makreel

Röstirondjes met makreel

Bereiding

Mmm, deze rostirondjes zijn echt heel erg lekker! Knijp er vlak voor het eten een beetje verse citroen boven uit, het zuurtje haalt de smaak nog meer naar boven.

1 Kook de aardappels zacht. Pureer ze met de helft van de boter en wat peper en zout. Laat afkoelen en roer er dan het bieslook, de bloem en mosterd door.

2 Verdeel het mengsel in 4 porties en maak daar röstirondjes van. Laat ze koud worden in de koelkast.

3 Maak een dressing van het sap van een halve citroen, dubbel zoveel olie en wat zout & peper. Snijd van de andere citroenhelft partjes.

4 Bak de röstirondjes in wat boter in 3–4 minuten per kant goudbruin.

5 Schep in een kom de waterkers, appel en amandelen om met de dressing.

6 Serveer de rösti met de salade en makreel. Geef de partjes citroen erbij.


 

2 personen

• 500 g kruimige aardappels, in kleine stukjes

• 2 tl boter

• 75 g bloem, plus extra

• klein bakje bieslook, geknipt

• 1 tl grove mosterd

• 1 citroen

• raapzaadolie

• 30 g waterkers

• 1 handappel, julienne

• handje amandelen, grof gehakt

• 2 gerookte makreelfilets, in flinters


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine