Roomboterkoekjes met frambozenjam

Roomboterkoekjes met frambozenjam

Bereiding

Wat is er leuker dan met je kinderen de keuken induiken op een vrije woensdagmiddag? Deze easy koekjes maken je kleine chefs helemaal zelf! Enne.. je eigen frambozenjam maken? Dat zoe je zo! 

1 Doe de boter en poedersuiker in een grote kom en klop ze met een elektrische handmixer glad en luchtig. Voeg het vanille-extract of -merg en de eidooier toe en klop ze erdoor met een pollepel. Zeef de bloem erboven en meng er een stevig deeg van. Vorm dat met je handen tot een gladde bal, wikkel die in plasticfolie en bewaar hem 1 uur in de koelkast.

2 Verwarm de oven voor op 190 ºC en bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ongeveer 3 mm dik. Neem een uitsteekvormpje van 4 cm in doorsnee (iets groter mag ook) en snijd een even aantal rondjes uit het deeg; neem dan een mini-uitsteekvormpje en maak kleine openingen in het midden van de helft van de rondjes. Leg alle rondjes op de beklede bakplaten en bak de koekjes 10–12 minuten in de oven of tot ze lichtbruin zijn. Bak ze niet te lang, want dan worden ze te hard.

3 Laat de koekjes afkoelen op een rooster. Bestrooi ze met de fijne kristalsuiker als ze nog warm zijn.

4 Plak de volledig afgekoelde koekjes op elkaar met een theelepeltje jam als plaksel. De koekjes met opening komen boven op de koekjes zonder opening. Bewaar ze in een luchtdichte trommel.

Per koekje 121 kcal, 6 g vet (3,7 g verzadigd), 1,2 g eiwit, 15,3 g koolhydraten, 7,2 g suikers

Voor ca. 36 koekjes

• 250 g zachte boter

• 140 g poedersuiker

• 1 tl vanille-extract of het merg van 1 vanillestokje

• 1 eidooier

• 375 g bloem

• 170 g frambozenjam (zonder pitjes)

• 30 g fijne kristalsuiker


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine