1. Week de cashewnoten voor minimaal een uur in water.
2. Snijd de uien, knoflookteentjes en de rode peper (verwijder de pitjes) in kleine stukjes. Bak de uien eerst glazig in wat ghee en doe de knoflook en rode peper er vervolgens bij. Roer goed.
3. Spoel de tomaten schoon, snijd ze in 4 stukken en voeg het na een minuutje toe. Roer alles nogmaals goed door elkaar. Laat het voor 10 minuten sudderen.
4. Mix in de tussentijd de cashewnoten samen met 100 ml water tot een romig geheel. Doe de tomaten massa, 500 ml water en de cashewroom samen in een grote pan. Rasp de zoete aardappel er bovenuit. Kook het voor 10 minuten zachtjes.
5. Voeg de rest van de kruiden en de zout en peper toe. Mix alles fijn tot een heerlijke romige soep. You are ready to serve!
Voor 1,5 liter. Bereiding 15 minuten.
Nodig:
- rasp
- keukenmachine of blender
Soep
- 100 gr cashewnoten
- 2 middelgrote uien
- 3 teentjes knoflook
- ½ rode peper (of naar wens)
- 1 kilo trostomaten
- 100 gr zoete aardappel
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl zout, of naar smaak
- 1 tl gemalen droge tijm (optioneel)
- 15 gr verse basilicumblaadjes
- ghee (of kokosolie), om in te bakken
- vega balletjes (optioneel)