Romige tomatensoep van Rens Kroes

Intro

"Als kind at ik niet zo vaak tomatensoep. Meestal maakten mijn ouders groente- of ossenstaartsoep. En tijdens mijn studententijd at ik altijd soep uit pot (haha) wat natuurlijk minder lekker is. Maar nu ik weet hoe ik dit yummy kan maken eet ik het best vaak. Vooral als ik mensen over de vloer heb! Dan maak ik een extra grote pan. Door de zoete aardappel wordt de soep wat zoeter en door de cashewroom wat (het woord zegt het al) romiger. En extra lekker met vega balletjes! Try it!" Aldus Rens Kroes.

Ingrediënten

Voor 1,5 liter. Bereiding 15 minuten.Nodig:


Soep

Bereiding

1. Week de cashewnoten voor minimaal een uur in water.

2. Snijd de uien, knoflookteentjes en de rode peper (verwijder de pitjes) in kleine stukjes. Bak de uien eerst glazig in wat ghee en doe de knoflook en rode peper er vervolgens bij. Roer goed.

3. Spoel de tomaten schoon, snijd ze in 4 stukken en voeg het na een minuutje toe. Roer alles nogmaals goed door elkaar. Laat het voor 10 minuten sudderen.

4. Mix in de tussentijd de cashewnoten samen met 100 ml water tot een romig geheel. Doe de tomaten massa, 500 ml water en de cashewroom samen in een grote pan. Rasp de zoete aardappel er bovenuit. Kook het voor 10 minuten zachtjes.

5. Voeg de rest van de kruiden en de zout en peper toe. Mix alles fijn tot een heerlijke romige soep. You are ready to serve!