Romige spinaziesoep met kokos en zalm

Romige spinaziesoep met kokos en zalm

Bereiding

Met dit makkelijke recept maak je met spinazie in een handomdraai een heerlijke soep – het staat niet voor niets in ‘Het allermakkelijkste kookboek ter wereld‘. Oh, en nog een lekker weetje: de gerookte zalm maakt het soepje helemaal af! 

1 Haal de harde steeltjes van de spinazie. Was de blaadjes en leg er ca. 20 apart. Kook de rest 20 minuten op laag vuur met de kokosmelk, de in stukjes gesneden selderij en 500 ml water.

2 Pureer de soep met een staafmixer. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en verdeel het over vier soepkommen. Voeg de apart gehouden blaadjes spinazie en de in stukjes gesneden zalm toe en dien de soep op.



Dit recept komt uit het boek ‘Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light’ van Jean-François Mallet (€ 25,00, Kosmos Uitgevers).

Voorbereiding: 20 min.

Kooktijd: 20 min.

435 kcal. per persoon

  • 150 g Knolselderij
  • 300 g Jonge spinazie
  • 800 ml Kokosmelk
  • 4 plakken Gerookte zalm
  • Zout, peper


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Blijf gratis op de hoogte