Roerbakken met kip en spruitjes

Roerbakken met kip en spruitjes

Ben jij niet weg van spruitjes? Op deze manier vast en zeker. Door de spruiten te roerbakken en te serveren met kip wordt de bittere smaak van de spruit verzacht. In dit recept roerbak je de kip in een smakelijke zelfgemaakte aziatische saus en blijven de spruitjes lekker knapperig. De gember en koriander maken je asian style gerecht helemaal af.

Ingredienten

1. Marineer de kip in de mirin, hoisinsaus en sojasaus. Verhit olie in een wok en roerbak de kip. Doe ze over op een schaal. Roerbak de spruitjes 1 min. in de rest van de olie.

2. Voeg de knoflook en gember toe en bak mee. Voeg de wortelsliertjes en chilipeper toe en bak tot ze gaar zijn. Voeg de kip weer toe en roerbak mee. Voeg de lente-uitjes, sesamzaadjes en koriander toe.

 

Wil je meer weten over de verschillende superfoods die in dit recept zitten, zoals spruitjes? Bekijk dan hier ons Superfood ABC. 

Voor 2 personen

  • 1 kipfilet, in dunne plakjes
  • 1 el mirin
  • 1 el hoisinsaus
  • ½ el lichte sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 200 g spruitjes, in plakjes
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • stukje gember van 2 cm, gehakt
  • 1 wortel, julienne gesneden
  • 1 chilipeper, zaadjes verwijderd, in plakjes
  • 2 lente-uitjes, dungesneden
  • 25 g geroosterde sesamzaadjes
  • handvol korianderblaadjes

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine