Roasted-truffel-notencourgettes

Roasted-truffel-notencourgettes

“Als je je groenteliefhebbende vrienden wat goeds wilt laten eten, moet je ze deze hartige winterdish eens voorschotelen. Zelfs vleesliefhebbers lopen warm voor deze met truffel en noten gevulde ronde courgettes, die bedrieglijk makkelijk zijn te maken. Bij smokey goodness doen we ons best om een heerlijk bbq-diner te verzorgen voor vis-, vlees- én Veggielovers, en dit vega bbq-gerecht hebben we zo uit ons bestaande cateringrepertoire getrokken”, vertelt Jord Althuizen.

Bereiding

1. Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180 °C is bereikt.

2. Maak ondertussen de vulling door het ei met de room los te kloppen, voeg daarna de overige ingrediënten toe en roer alles goed door elkaar.

3. Snijd van elke courgette voorzichtig de bovenkant af met het steeltje er nog aan. Hol de courgettes met een lepel uit tot er een wand van circa 1 cm overblijft.

4. Lepel de vulling in de courgettes en zet het kapje er weer op. Zet de gevulde courgettes op de BBQ en gril ze met gesloten deksel circa 30 minuten, tot de courgettes zacht zijn geworden en de vulling stevig is.

 

Voor 4 personen. Voorbereiding 10 minuten, bereiding 40 minuten:

Truffel-notenvulling:

  • 1 ei
  • 250 ml ongezoete slagroom
  • 1 el truffeltapenade
  • 100 g walnoten, grof gehakt
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 250 g scamorza, geraspt
  • 4 ronde courgettes

Benodigdheden:

  • BBQ voor indirect grillen met deksel

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief