Deze Ricotta sinaasappeltaart met knapperig filodeeg wordt extra lekker door de vanille en het sinaasappelrasp.
1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
2. Bestrijk een ronde taartvorm (ø 25 cm) en de vellen deeg met olie. Leg het deeg in lagen in de vorm; laat het teveel over de rand hangen.
3. Meng ricotta met sinaasappelrasp en vanille.
4. Klop suiker en eieren schuimig en spatel de ricotta erdoor.
5. Schenk het mengsel in de vorm en vouw het overhangende deeg over de vulling.
6. Bak de taart 4-5 minuten op het fornuis voor een krokante bodem, daarna 30–35 minuten in de oven. Laat afkoelen.
8 personen
• 4 grote vellen filodeeg op rol
• olijfolie
• 500 g ricotta
• geraspte schil van 1 sinaasappel
• 1 el vanille-extract
• 100 g fijne kristalsuiker
• 4 eieren
• zacht (gestoofd) fruit
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.