Deze knapperige salade bevat een regenboog aan groenten. De verse gember in de dressing is een krachtige ontstekingsremmer, dus gebruik gerust wat meer dan in het recept staat aangegeven. Let op, het kan pittig worden! De salade is lekker op zich of met gegrilde kip.
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Spreid de cashewnoten en zonnebloempitten uit op een bakplaat en rooster ze in de oven in ongeveer 8 minuten goudbruin. Laat afkoelen.
2. Doe voor de gemberdressing de helft van de geroosterde noten en pitten met alle ingre diën ten voor de dressing in een blender. Laat 1 minuut draaien, of tot er een grove dressing ontstaat.
3. Schil de wortels, biet en courgette en snijd de groenten in lange, heel dunne staafjes. Heb je weinig tijd, dan kun je ze ook raspen.
4. Doe alle gesneden groenten in een grote kom en meng de gemberdressing erdoor. Bestrooi de salade met geroosterde zonnebloempitten en cashewnoten en serveer met partjes limoen om erover uit te knijpen.
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.