Japanse pannenkoekjes met kool

Japanse pannenkoekjes met kool

Dit is het gerecht bij uitstek om kool of groenteoverschotjes in te verwerken. Omdat kolen meestal groot zijn, blijven er vaak restjes in de koelkast liggen. Wel, dat gebeurt voortaan nooit meer, want deze pannenkoekjes met restjes zijn verslavend lekker.

Bereiding

  1. Maak eerst de dressing. Meng hiervoor de sojasaus met walnootolie, chilivlokken en het sap van 1 limoen met 2 eetlepels water.
  2. Snijd de groene kool heel fijn. Schil de wortel en raspgrof. Snijd de lente-uien in fijne ringen. Pel en plet de knoflook. Meng de bloem met de eieren, het water en 2 eetlepels zonnebloemolie. Roer de groenten door dit mengsel en kruid met voldoende peper en zout. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en schep een opscheplepel van het mengsel in de pan. Wrijf het mengsel uit tot een pannenkoek.
  3. Bak op een laag vuur één zijde goudbruin, draai om en laat opnieuw enkele minuten langzaam garen. Bak alle  pannenkoekjes, snijd in stukjes en serveer met de dipsaus.
  4. Kan warm, lauw of koud gegeten worden.

Tip: Vegan? Vervang de eieren door 2 eetlepels gemalen lijnzaad die je laat zwellen met 4 eetlepels water.

*Je kunt de groene kool of savooikool vervangen door boerenkool, witte of Chinese kool. Dat kan ook met courgette of eender welke groente die je lekker vindt of over hebt! Doe het gerust met alle restjes samen. Zorg dat je ongeveer 450 gram fijngesneden of geraspte groenten in totaal hebt.

 

20 minuten

VOOR DE PANNENKOEKJES
• 350 g groene kool*
• 1 dikke wortel
• 3 lente-uien
• 1 teentje knoflook
• 3 eieren
• 150 g bloem
• 150 ml water
• zonnebloemolie
• peper en zout

VOOR DE DRESSING
• 4 el sojasaus
• 1 el walnootolie
• ½ kl chilivlokken
• 1 limoen


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief