Dit is het gerecht bij uitstek om kool of groenteoverschotjes in te verwerken. Omdat kolen meestal groot zijn, blijven er vaak restjes in de koelkast liggen. Wel, dat gebeurt voortaan nooit meer, want deze pannenkoekjes met restjes zijn verslavend lekker.
Tip: Vegan? Vervang de eieren door 2 eetlepels gemalen lijnzaad die je laat zwellen met 4 eetlepels water.
*Je kunt de groene kool of savooikool vervangen door boerenkool, witte of Chinese kool. Dat kan ook met courgette of eender welke groente die je lekker vindt of over hebt! Doe het gerust met alle restjes samen. Zorg dat je ongeveer 450 gram fijngesneden of geraspte groenten in totaal hebt.
20 minuten
VOOR DE PANNENKOEKJES
• 350 g groene kool*
• 1 dikke wortel
• 3 lente-uien
• 1 teentje knoflook
• 3 eieren
• 150 g bloem
• 150 ml water
• zonnebloemolie
• peper en zout
VOOR DE DRESSING
• 4 el sojasaus
• 1 el walnootolie
• ½ kl chilivlokken
• 1 limoen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.