Dit is het gerecht bij uitstek om kool of groenteoverschotjes in te verwerken. Omdat kolen meestal groot zijn, blijven er vaak restjes in de koelkast liggen. Wel, dat gebeurt voortaan nooit meer, want deze pannenkoekjes met restjes zijn verslavend lekker.
Tip: Vegan? Vervang de eieren door 2 eetlepels gemalen lijnzaad die je laat zwellen met 4 eetlepels water.
*Je kunt de groene kool of savooikool vervangen door boerenkool, witte of Chinese kool. Dat kan ook met courgette of eender welke groente die je lekker vindt of over hebt! Doe het gerust met alle restjes samen. Zorg dat je ongeveer 450 gram fijngesneden of geraspte groenten in totaal hebt.
20 minuten
VOOR DE PANNENKOEKJES
• 350 g groene kool*
• 1 dikke wortel
• 3 lente-uien
• 1 teentje knoflook
• 3 eieren
• 150 g bloem
• 150 ml water
• zonnebloemolie
• peper en zout
VOOR DE DRESSING
• 4 el sojasaus
• 1 el walnootolie
• ½ kl chilivlokken
• 1 limoen