Radicchio met gorgonzola en vijg, echt een op-en-top Italiaans recept, als je het ons vraagt. Als je je ogen even hieronder naar het aantal stappen laat glijden, dan zul je zien dat deze hapjes echt heel snel klaar zijn. Koop de mooiste producten die je je kunt veroorloven, het liefst op de markt en in het seizoen, en verras je gasten met deze smakelijke borrelhapjes.
1. Snijd de gorgonzola en vijgen in plakjes.
2. Verdeel over 6 blaadjes radicchio een plakje gorgonzola met wat geschaafde of geraspte Parmezaan. Vouw daarop een plakje bresola en belegd dit met een plakje vijg. Prik het geheel aan een prikker of vorkje.
3. Bestrooi met fijngesneden tijm en besprenkel met olijfolij en vijgenazijn. Garneer met walnoten. Lekker met een glas Campari met ijs.
Credits: Productie & styling Marian Flint – Fotografie Willem Groeneveld – Receptuur & foodstyling Jankees Roggeveen
6 stuks
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.