Rabarbertoetjes

Rabarbertoetjes

Bereiding

Maak deze rabarbertoetjes samen met je kids, ze zullen het geweldig vinden! Je bakt de rabarber in dit gerecht eerst in de oven en daardoor komt de smaak van de roze groente nog meer naar voren. 

1. Verwarm de oven voor op 160 °C.

2. Doe de rabarber met het vanillemerg en fijne suiker in een braadslee. Bak de rabarber 20 minuten in de oven tot hij zacht is.

3. Stel de oven daarna in op 140 °C.

4. Breek twee van de eieren in een kom en voeg de dooiers van de andere twee eieren toe. Klop de lichtbruine basterdsuiker en vanillepasta erdoor.

5. Breng de slagroom en melk tegen de kook aan in een pan en klop het mengsel door de eieren.

5. Zeef het mengsel en verdeel het over vier ovenschaaltjes. Zet ze in een braadslee die voor twee derde is gevuld met water en bak de puddinkjes 25 minuten tot ze gestold zijn.

6. Laat iets afkoelen en verdeel de rabarber erover.

• 225 g rabarber, in stukken van 5 cm

• merg uit 1 vanillestokje

• 40 g fijne tafelsuiker

• 4 grote eieren

• 60 g lichtbruine basterdsuiker

• ½ tl vanillepasta

• 225 ml slagroom

• 225 ml melk


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!