1. Verwarm de oven voor tot 180 °C (gasstand 4) en vet een taartvorm of ovenschaal van 20 cm in. Snijd de rabarber in kleine stukjes, doe ze in de vorm of schaal en voeg de bosvruchten toe. Besprenkel met de siroop, het citroensap en de vanille en schep goed om.
2. Roer in een mengkom de havervlokken, quinoavlokken, het amandelmeel en zout door elkaar. Prak de dadels fijn met een vork en voeg toe aan de kom, samen met de kokosolie. Wrijf met je handen de dadels en olie door de droge ingrediënten tot het grove kruimels zijn.
3. Verdeel de kruimels over het fruit en bak ongeveer 30 minuten in de oven tot de kruimellaag goudkleurig is en de vulling langs de randen omhoog borrelt. Dien warm op met een schepje yoghurt. Bewaar de afgekoelde kruimeltaart 35 dagen in de koelkast in een afgesloten trommel.
Voor 8 personen
Voorbereiding + bereiding: 40 minuten
Fruitvulling
- 8 dunne stengels rabarber (ongeveer 150 g), boven- en onderkant verwijderd (of 300 g extra bosvruchten)
- 300 g bosvruchten naar keuze, vers of uit de vriezer
- 1 el ahornsiroop, vloeibare honing of rijstsiroop
- sap van ½ citroen
- ½ tl vanillepoeder of 2 tl vanilleextract
Kruimellaag
- 100 g havervlokken
- 100 g quinoavlokken (of nogmaals 100 g havervlokken)
- 40 g amandelmeel
- ¼ tl zout
- 15 zachte dadels, pit verwijderd
- 125 g virgin kokosolie, hard, of 125 g boter, in blokjes, koud
Opdienen met
TIPS
- Voor een notenvrij alternatief vervang je het amandelmeel door pompoenpitmeel, zonnebloempitmeel of lijnzaadmeel.
- Kun je geen zachte dadels vinden, week dan gedroogde dadels 20 minuten in heet water.