Quiche met mossel, artisjok & kaas

Quiche met mossel, artisjok & kaas

Mosselen bereiden is niet moeilijk – Bart van Olphen geeft je in zijn boek tips om het succes te vergroten! Wanneer je deze quiche met naast mosselen artisjok en geitenkaas op tafel zet, ben je ook verzekerd van succes. 

Bereiding



1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een springvorm (Ø 22 cm) in met het klontje boter en bekleed de bodem en wand met de vellen bladerdeeg.

2. Snijd de artisjokken in de lengte met een groot mes in parten en de bosui in dunne ringetjes.

3. Blancheer de artisjokken ongeveer 10 minuten in water met het sap van de halve citroen (dit helpt tegen verkleuren) — je kunt testen of de artisjok gaar is door de punt van je mes erin te steken; als-ie er gemakkelijk in glijdt, zijn ze gaar. Neem de artisjokken uit de pan en laat ze even afkoelen. Haal de buitenste bladeren eraf en snijd 1 centimeter van iedere bovenkant.

4. Zet een koekenpan op het vuur, voeg de spekjes toe en bak ze tot ze mooi bruin en knapperig zijn.

5. Splits 2 van de eieren. Doe 4 hele eieren en 2 eidooiers samen met de room in een kom en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met een klein beetje zout en wat peper. Meng de spekjes, artisjok en mosselen erdoor en schenk het mengsel in de bakvorm. Strooi de ringetjes bosui erover en verkruimel er dan de geitenkaas over.

6. Klop de 2 eiwitten los en strijk ze licht over de bovenkant van de quiche. Zet de quiche in de voorverwarmde oven en bak hem in 20-25 minuten goudbruin.


[Credits: fotografie David Loftus]
 

4 PERSONEN

• klontje boter, om in te vetten

• 8 kleine vellen bladerdeeg

• 4 kleine artisjokken

• 2 bosuitjes

• citroen

• 150 g spekjes

• 6 eieren

• 200 ml room

• 600 g gekookt mosselvlees

• 100 g geitenkaas


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief