Mosselen bereiden is niet moeilijk – Bart van Olphen geeft je in zijn boek tips om het succes te vergroten! Wanneer je deze quiche met naast mosselen artisjok en geitenkaas op tafel zet, ben je ook verzekerd van succes.
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een springvorm (Ø 22 cm) in met het klontje boter en bekleed de bodem en wand met de vellen bladerdeeg.
2. Snijd de artisjokken in de lengte met een groot mes in parten en de bosui in dunne ringetjes.
3. Blancheer de artisjokken ongeveer 10 minuten in water met het sap van de halve citroen (dit helpt tegen verkleuren) — je kunt testen of de artisjok gaar is door de punt van je mes erin te steken; als-ie er gemakkelijk in glijdt, zijn ze gaar. Neem de artisjokken uit de pan en laat ze even afkoelen. Haal de buitenste bladeren eraf en snijd 1 centimeter van iedere bovenkant.
4. Zet een koekenpan op het vuur, voeg de spekjes toe en bak ze tot ze mooi bruin en knapperig zijn.
5. Splits 2 van de eieren. Doe 4 hele eieren en 2 eidooiers samen met de room in een kom en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met een klein beetje zout en wat peper. Meng de spekjes, artisjok en mosselen erdoor en schenk het mengsel in de bakvorm. Strooi de ringetjes bosui erover en verkruimel er dan de geitenkaas over.
6. Klop de 2 eiwitten los en strijk ze licht over de bovenkant van de quiche. Zet de quiche in de voorverwarmde oven en bak hem in 20-25 minuten goudbruin.
[Credits: fotografie David Loftus]
4 PERSONEN
• klontje boter, om in te vetten
• 8 kleine vellen bladerdeeg
• 4 kleine artisjokken
• 2 bosuitjes
• citroen
• 150 g spekjes
• 6 eieren
• 200 ml room
• 600 g gekookt mosselvlees
• 100 g geitenkaas
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.