Deze pruimenclafoutis is een pareltje uit het boek van ‘Lekker en snel voor iedere dag’ van de zusjes Hemsley. ‘De recepten in dit boek zijn snel en simpel te bereiden en passen in een druk leven. Eigenlijk gebruiken we natuurlijke ingrediënten om klassiekers opnieuw uit te vinden.’ Of dat dan hun geheim is? ‘Wij zien het vooral als onze manier van koken. Onze fudgy brownies zijn gemaakt van zwarte bonen, onze spaghetti is van courgette en onze pizzabodems bestaan uit bloemkool of kikkererwten. Stevige groenten zoals knolselderij dienen als vervanger voor aardappels in een puree en onze cake en koek stoppen we vol met boter en amandelen, producten met een hoge voedingswaarde. Ze smaken niet alleen geweldig, maar voeden je ook beter.’
1. Verwarm de oven voor op 220 °C en vet een ronde vlaaivorm (Ø23 cm) in met boter of kokosolie.
2. Klop met een mixer of in een keukenmachine alle ingrediënten voor het beslag glad. Schenk het in de vlaaivorm en verdeel de gehalveerde pruimen erover met de snijkant boven.
3. Bak de clafoutis 15 minuten in de oven tot die gerezen en goudbruin is. Serveer warm.
Voor 6 personen
Beslag
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.