Pruimenclafoutis

Pruimenclafoutis

Deze pruimenclafoutis is een pareltje uit het boek van ‘Lekker en snel voor iedere dag’ van de zusjes Hemsley. ‘De recepten in dit boek zijn snel en simpel te bereiden en passen in een druk leven. Eigenlijk gebruiken we natuurlijke ingrediënten om klassiekers opnieuw uit te vinden.’ Of dat dan hun geheim is? ‘Wij zien het vooral als onze manier van koken. Onze fudgy brownies zijn gemaakt van zwarte bonen, onze spaghetti is van courgette en onze pizzabodems bestaan uit bloemkool of kikkererwten. Stevige groenten zoals knolselderij dienen als vervanger voor aardappels in een puree en onze cake en koek stoppen we vol met boter en amandelen, producten met een hoge voedingswaarde. Ze smaken niet alleen geweldig, maar voeden je ook beter.’

Bereiding



1. Verwarm de oven voor op 220 °C  en vet een ronde vlaaivorm (Ø23 cm) in met boter of kokosolie.

2. Klop met een mixer of in een keukenmachine alle ingrediënten voor het beslag glad. Schenk het in de vlaaivorm en verdeel de gehalveerde pruimen erover met de snijkant boven.

3. Bak de clafoutis 15 minuten in de oven tot die gerezen en goudbruin is. Serveer warm.

 

Voor 6 personen

  • boter of kokosolie, om in te vetten 
  • 6 grote rijpe pruimen, gehalveerd, ontpit


Beslag 

  • 50 g gemalen amandelen 
  • 1 el kokosmeel 
  • 2 el ahornsiroop 
  • 3 eieren
  • 200 g biologische slagroom


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief