“Zo’n portobello is een megading, ik heb vaak aan één genoeg. Een beetje dikke portobello gaat zomaar door voor vleesvervanger. Niet te gaar maken, dan heb je nog een prima bite.” Aldus Julius Jaspers in Groente op de BBQ.
1. Meng de mozzarella met sjalot, knoflook en tomatensalsa.
2. Vul de portobello’s met de mozzarella en tomaat, breng op smaak met zout en peper en bestrooi met Fontina.
3. Zet de portobello’s 15 minuten in de barbecue totdat de mozzarella goed is gesmolten en de Fontina een korstje heeft.
4. Bestrooi de portobello’s met basilicum en serveer ze met een pluk rucola die je even hebt aangemaakt met wat balsamicoazijn en olijfolie.
Tomatensalsa met kappertjes:
1. Snijd de tomaten kruiselings in aan de onderkant, dompel ze 30 seconden in kokend water en daarna meteen in ijswater en trek met een mesje de losse vellen van het vlees.
2. Snijd het hart uit de tomaten en verwijder de zaden.
3. Snijd het vlees van de tomaat in kleine blokjes (brunoise) en meng met rode ui, Spaanse peper, kappertjes en olijfolie.
4. Laat 15 minuten staan en breng op smaak met zout en peper.
6 personen, voorbereiding 5 minuten, bereiding 15 minuten.
Tomatensalsa met kappertjes:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.