1 Verhit een scheut olie in een soeppan op laag vuur. Voeg het witte deel van de lente-uitjes met een snufje zout toe en bak 5 minuten.
2 Voeg de bouillon en pompoen toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken.
3 Voeg de melk en room toe en laat nog even zonder deksel koken, tot de soep iets dikker is. Roer de doperwten, schelvis en zalm erdoor en laat op zeer laag vuur staan tot de vis gaar is.
4 Breng de soep op smaak met zout en peper. Bestrooi met venkelgroen of dille en verdeel over kommen. Geef er sneetjes roggebrood besmeerd met boter bij.
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!
4 personen
• olijfolie
• 5 lente-uitjes, witte deel in ringetjes, groene deel in reepjes
• 500 ml vis- of kippenbouillon
• 400 g pompoen, geschild, in blokjes
• 300 ml halfvolle melk
• 200 ml kookroom
• 150 g diepvriesdoperwten
• 350 g ongekleurde gerookte schelvis zonder vel, in stukken van 4 cm
• 150 g gerookte zalm, in stukjes
• klein bosje venkelgroen of dille, gehakt
• roggebrood besmeerd met boter
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.