Pompoen uit de oven met burrata en linzen is gemak pur sang. Geen mega gedoe, wel vega to do. Terwijl de oven het werk voor je doet, kun jij ondertussen de keuken opruimen, de tafel dekken en je tafelgenoten aan tafel zetten. Wijntje erbij? Phoeh, lekker hoor! Geniet van deze pompoen met burrata en linzen.
1. Verhit de oven tot 200 °C. Verwijder de vezels en pitten uit de pompoen en snijd hem in dikke plakken. Leg ze in een enkele laag op een bakplaat of in een braadslee en schenk er de 3 eetlepels olijfolie over. Keer de plakken zodat ze met de olie zijn bedekt en zet ze circa 20 minuten in de oven tot ze doorschijnend en zacht zijn.
2. Breng een pan water aan de kook, doe de linzen erin en kook ze circa 20 minuten tot ze zacht zijn. Giet ze af en schep ze om met een beetje olijfolie, een draai zout en zwarte peper en de korianderblaadjes.
3. Meng de za’atar en de tijmblaadjes. Maal een beetje zwarte peper erbij en strooi dit mengsel over de pompoenplakken. Voeg de tijm toe en zet de pompoen nog 10 minuten in de oven.
4. Leg de pompoenplakken op een schaal en strooi de linzen erover. Breek de burrata in stukjes en voeg ze toe.
Voor 2-3 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.